Gå direkt till innehåll
Johanna Mörk och Tini Warg är grundarna till Tini Garments som nyligen attraherade miljonbelopp i investeringar från bland annat Almi Invest.
Johanna Mörk och Tini Warg är grundarna till Tini Garments som nyligen attraherade miljonbelopp i investeringar från bland annat Almi Invest.

Pressmeddelande -

Tini Garments hållbara modelösning attraherar investering på miljonbelopp

Modevarumärket Tini Garments, grundat i Hudiksvall och för närvarande inskrivet i Movexums inkubatorprogram, har nyligen fått Almi Invest som delägare då Almi investerat lite drygt en miljon kronor i bolaget. Även två privata investerare har gått in med pengar vilket innebär att Tini Garments nu har cirka två miljoner kronor att satsa på att skala upp affärsverksamheten. Investeringarna ska bland annat användas för att skapa en bred bas av skräddare som tillgängliggör tjänsten för många i Sverige under året, att automatisera processer och förfina metoder som förbereder en internationell lansering och uppskalning under nästa år, samt att utveckla digitala tjänster som underlättar och moderniserar kontakten mellan kund och tillverkare.

Tini Garments är ett nytt modevarumärke som skapar en hållbar nisch i modebranschen. Detta genom att tillgängliggöra skräddarsydda plagg med hjälp av ny teknik och en innovativ affärsmodell. I grunden finns en bestående kollektion av noga utarbetade och väldesignade plagg som sys på beställning och anpassas i mötet mellan kunden och enskilda, lokala skräddare. Affärsmodellen lägger grunden för långsiktig användning av plagg, säkrar etiska värden i produktionsledet och ökar förståelsen för produktionsprocessen. Tini Garments grundades av Tini Warg och Johanna Mörk. Bolaget är sedan början av 2021 en del av Movexums inkubatorprogram där de får stöd med bland annat affärsutveckling.

Stort grattis till investeringen, som ju är resultatet av er affärsidé samt ett gediget arbete med att förbereda er presentation av bolaget för externa investerare. Vilka lärdomar har ni dragit under processens gång?

- Att tänka stort (större än vi någonsin vågat tänka) från idéstadiet för att möjliggöra en större affärsmodell. Att arbeta målfokuserat och att vara trogen vår vision.

- Vi har lärt oss väldigt mycket om det finansiella, att göra kalkyler och att analysera och fundera igenom varje steg. Att räkna - förstå vikten av det - och till och med känna att det är väldigt kul. ). Vi har insett att det är processen som är viktig, att alla svar inte finns där från början. Vi har lärt oss att utföra, utvärdera och vara snabba med att optimera, och ändra riktning om det behövs. Att en hållbar värld utgår från hållbara människor och att respekt och medmänsklighet är viktiga ingredienser för att skapa en välmående företagskultur. Det handlar inte bara om att attrahera ett bra team, utan lika mycket om att överföra kunskap och skapa engagemang och gemenskap.

Har ni nästa investeringssteg uttänkt – hur ser det i så fall ut?

- Nu fortsätter vi på investeringsresan och hoppas att så många investerare som möjligt ska komma ombord. Vi kikar på lösningar för hur vi även här ska kunna demokratisera den processen och ge många möjlighet att investera i vår hållbara affärsmodell.

  Angelica Adamski, affärscoach på Movexum, beskriver investeringen: 

  Det är en fantastisk fördel att ha Almi Invest som delägare i bolaget. De tillför inte bara kapital utan även kompetens och erfarenhet, något som är av stort värde för företag i tidigt skede. Tillsammans med Tini och Johanna, har vi jobbat för att bygga ett hållbart företag som innehåller alla delar som gör bolaget attraktivt att investera i. Vi har jobbat med vision, affärsmodell, finansiella prognoser, team och hållbarhet ur flera perspektiv. Därigenom har vi skapat en grund för bolaget att ta in nytt kapital. Det är en spännande resa och kräver mycket eftertanke och hårt arbete från grundarnas sida. Tini och Johanna har därför jobbat oavbrutet med sikte på målet. Nu har dom uppnått den här milstolpen och kan koncentrera sig på att skala upp affären och bygga ett riktigt bra och lönsamt bolag.

  För mer information om Tini Garments, kontakta Tini Warg eller Johanna Mörk på hello@tini.se

  https://www.instagram.com/tini.garments/

  https://www.facebook.com/tini.garments/

  För information om Movexum uppdrag som inkubator i Gävleborgs län, kontakta VD Ulrika Malmqvist på ulrika@movexum.se

  Ämnen

  Taggar

  Regioner


  Movexums uppdrag är att skapa tillväxt i regionen genom förädla innovativa idéer till kommersiella produkter och tjänster. Sedan starten 2008 har vi hjälpt cirka 100 entreprenörer och innovatörer. Några av bolagen är idag introducerade på börsen, de flesta har idag flertalet anställda och en del har med sina lösningar på riktigt förändrat människor liv och erbjudit dem förutsättningar de annars skulle ha saknat. 

  Vi erbjuder affärscoaching, rådgivning och arbete med beprövade startup-metoder och utforskar tillsammans med idébärarna deras idéers potential och tilltänkta marknad. För idéer som befinner sig i väldigt tidiga stadier har vi utvecklingsprogrammet Boost Chamber och för idébärare som kommit lite längre med verifieringen av sin idé erbjuder vi vårt inkubatorprogram.

  Presskontakt

  Ulrika Malmqvist

  Ulrika Malmqvist

  Presskontakt VD 070-750 22 56
  Anna Utterberg

  Anna Utterberg

  Presskontakt Kommunikationsansvarig 073-981 73 25

  Relaterade nyheter