Gå direkt till innehåll
Startup från Vallsta får 50 000:- i innovationsstöd från Region Gävleborg

Pressmeddelande -

Startup från Vallsta får 50 000:- i innovationsstöd från Region Gävleborg

Hur skapar man läslust hos människor som är lässvaga? För Anna Hansers-Rutäng från Vallsta i Hälsingland väcktes frågan när hennes son fick diagnosen dyslexi.

  • På biblioteket hittade jag ingen bok som till 100% täckte min dyslektiske sons behov.

Detta blev startskottet till att utveckla en tjänst som möjliggör individanpassat läsande för lässvaga personer.

Förra veckan beviljades hennes tjänst Abibo med 50 000:- i innovationsstöd från Region Gävleborg. Abibo kan kort beskrivas som en internetbokhandel där lässvaga personer själva kan välja hur deras böcker ska utformas med text och bild. Den slutgiltiga produkten blir sedan en e-bok eller skickas till ett tryckeri som trycker ett unikt exemplar av boken.

- Bidraget kommer mycket väl till pass. I mitten av januari kickar vi nämligen igång nästa utvecklingsprojekt där målet är att lansera en betaversion av Abibo, berättar Anna Hansers-Rutäng.

Anna har fått hjälp att affärsutveckla och kommersialisera sin tjänst genom Movexum, Region Gävleborgs företagsinkubator. Movexum erbjuder entreprenörer och innovatörer hjälp med att bygga företag av sina idéer och att kommersialisera dem. Hos Movexum får entreprenören hjälp med bland annat affärscoachning där man tillsammans med entreprenören arbetar fram en plan för hur just entreprenörens aktuella idé bör utvecklas för att bli attraktiv på den tilltänkta marknaden.

För mer information om Abibo, kontakta Anna Hansers Rutäng, 070-585 61 58

anna@arrtodo.se

www.arrtodo.se

För mer information om Movexum, Region Gävleborgs företagsinkubator,

kontakta Ulrika Malmqvist, VD, 070-750 22 56

ulrika@movexum.se

www.movexum.se

För bilder, kontakta Anna Utterberg, 073-9817325 alt anna@movexum.se

Ämnen

Regioner


Movexums uppdrag är att skapa tillväxt i regionen genom förädla innovativa idéer till kommersiella produkter och tjänster. Sedan starten 2008 har vi hjälpt cirka 100 entreprenörer och innovatörer. Några av bolagen är idag introducerade på börsen, de flesta har idag flertalet anställda och en del har med sina lösningar på riktigt förändrat människor liv och erbjudit dem förutsättningar de annars skulle ha saknat. 

Vi erbjuder affärscoaching, rådgivning och arbete med beprövade startup-metoder och utforskar tillsammans med idébärarna deras idéers potential och tilltänkta marknad. För idéer som befinner sig i väldigt tidiga stadier har vi utvecklingsprogrammet Boost Chamber och för idébärare som kommit lite längre med verifieringen av sin idé erbjuder vi vårt inkubatorprogram.

Kontakter

Ulrika Malmqvist

Ulrika Malmqvist

Presskontakt VD 070-750 22 56
Anna Utterberg

Anna Utterberg

Presskontakt Kommunikationsansvarig 073-981 73 25