Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sandvikens kommun förlänger sitt finansieringsavtal med Movexum

Kommunstyrelsen i Sandviken beslutade för en vecka sedan att förlänga samarbetet med Movexum och därmed tillstyrka finansiering för den kommande fyraårsperioden.

Måndag den 25 maj besökte vår VD Ulrika Malmqvist tillsammans med affärscoach Johan Wickenberg Sandvikens kommunstyrelse och presenterade Movexums resultat sedan omstarten 2017 och planerna framåt. Samma dag meddelade Kommunstyrelsen att en förlänger samarbetet med Movexum och därmed tillstyrker finansiering för den kommande fyraårsperiod.


Ulrika Malmqvist, VD på Movexum om  beslutet;

– Vi är glada för beslutet och för fortsatt förtroende att med Movexums spetskompetenser och verktyg, skapa ökat värde och högre utvecklingstakt för innovativa idéer och startups med bas i Sandviken. I samarbetet med Sandvikens kommun, med lång historia av innovativa industriföretag och serviceinriktade underleverantörer, finns en tydlig ambition att skapa ännu bättre förutsättningar för utveckling av innovativa ideer till tillväxtföretag.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Movexums uppdrag är att skapa tillväxt i regionen genom förädla innovativa idéer till kommersiella produkter och tjänster. Sedan starten 2008 har vi hjälpt cirka 100 entreprenörer och innovatörer. Några av bolagen är idag introducerade på börsen, de flesta har idag flertalet anställda och en del har med sina lösningar på riktigt förändrat människor liv och erbjudit dem förutsättningar de annars skulle ha saknat. 

Vi erbjuder affärscoaching, rådgivning och arbete med beprövade startup-metoder och utforskar tillsammans med idébärarna deras idéers potential och tilltänkta marknad. För idéer som befinner sig i väldigt tidiga stadier har vi utvecklingsprogrammet Boost Chamber och för idébärare som kommit lite längre med verifieringen av sin idé erbjuder vi vårt inkubatorprogram.

Kontakter

Ulrika Malmqvist

Ulrika Malmqvist

Presskontakt VD 070-750 22 56
Anna Utterberg

Anna Utterberg

Presskontakt Kommunikationsansvarig 073-981 73 25