Gå direkt till innehåll
Björn Ferrys ”guldkost” är LCHF-kost

Pressmeddelande -

Björn Ferrys ”guldkost” är LCHF-kost

Pressmeddelande från LCHF Sweden AB 2010-02-18

Björn Ferry först med OS-guld på LCHF-kost

Björn Ferrys för många så överraskande OS-guld i skidskyttets jaktstart, innebär genombrottet för toppidrott på LCHF-kost i Sverige.

För oss på LCHF.se är det inte alls en lika stor överraskning.
Vi visste att förutom den målmedvetenhet, obestridliga fysiska talang och det starka psyke som Björn besitter och som är så betydelsefulla i en sport som skidskytte, hade ett nytt element tillkommit – LCHF!

Björn Ferry började äta enligt LCHF (Low Carb High Fat) i början av hösten 2009 efter att upprepade gånger läst LCHF.se-medarbetaren Frank Nilssons bok “Istället för doping!”.

Han fick också vetenskaplig support från sin bror Anders Ferry, forskare i Umeå.
Björn har även haft stöd av Tommy Hiller, som i flera år via sitt företag Medithera biträtt Björn vid skador, bl.a. vid nyckelbensbrottet i höstas och Hiller har kunnat föreslå specialbehandling via sina omfattande kontakter med tysk läkarexpertis.

Ferry har upplevt många fördelar efter övergången till LCHF-kost, bland annat
förbättrad hälsa vilken tillåter mer kontinuerlig träning utan avbrott och han har också uttryckt att prestationsförmågan är minst lika bra som tidigare förmodligen bättre, vilket ju OS-tävlingarna verkligen gett belägg för.

Kontaktpersoner:

Frank Nilsson – Författare  till ”Istället för doping”, e-post: frank.nilsson@lchf.se
Tel. 0663-66 38 44 eller 073-043 75 73

VD – Paul Wisén e-post: paul.wisen@lchf.se
Tel LCHF Sweden AB. 026-457 22 00, 070-516 41 00

Ämnen

Kategorier

Regioner


LCHF.se drivs av företaget LCHF Sweden AB som grundades 2009 och vars syfte är att genom affärsmässig verksamhet verka för och sprida kunskap om bra mat med utgångspunkt i artriktig och icke sjukdomsframkallande föda för människan. Företaget har sitt säte i Gävle och bland delägarna finns läkare, beroendeexpertis, diabetiker, molekylärbiolog mm.

Kontakter

Ulrika Malmqvist

Ulrika Malmqvist

Presskontakt VD 070-750 22 56
Anna Utterberg

Anna Utterberg

Presskontakt Kommunikationsansvarig 073-981 73 25