Gå direkt till innehåll
ArcMage kan vinna Ericson Widget Awards

Pressmeddelande -

ArcMage kan vinna Ericson Widget Awards

Grundarna till företaget ArcMage Anders Stödberg och Dan Kopparhed visste att de satt på en bra idé nu var bara frågan hur de skulle gå vidare för att kommersialisera den. Våren 2010 tog de beslutet att ansöka med idén till den regionala företagsinkubatorn Movexum. Bolaget bildades i september 2010 och sedan dess har det bara gått uppför. Företaget ArcMage är en avknoppning från ITV Arena och bygger en utvecklingsplattform som fungerar för internet, mobilplattformar och IPTV. Nu är de nominerade för Ericsson Widget Awards för sin mobilapp Quest och sitter redan i förhandlingar om ett större projekt.

”Under en period så hände det ingenting och nu helt plötsligt händer allt, Ketchupeffekten!” säger Anders Stödberg Vd på ArcMage. 

Nomineringen för Ericsson Widget Awards gäller för 1:a, 2:a eller 3:e pris och avgörs den 3/5 i Kista. Tävlingen är internationell och utlyst av Ericsson och Opera. Den riktar sig till tjänste- och applikationsutvecklare och uppdraget är att skapa den mest innovativa mobilappen.

”Det känns fantastiskt att vara nominerad, det kommer betyda så mycket för oss. Det känns redan som vi har vunnit eftersom detta leder till både publicitet och stöd vid lanseringen. Vi tror självklart att vi kommer vinna då vi har stor tilltro till vår produkt” . Säger Anders Stödberg entusiastiskt.

Mobilappen som ArcMage är nominerade med är en app för att du ska kunna skapa ditt eget utomhusäventyr.  Du kan skapa allt från en enkel skattjakt för barnkalaset till ett mer avancerat äventyr för dem som vill ha större utmaningar. Mobilappen som nu går under arbetsnamnet Quest kommer lanseras under våren 2011.

Efter Ericsson Widget Awards vill ArcMage ta nästa steg och växa de söker därför efter intressanta finansiärer och kommer bland annat ställa upp i BoostChamber som är en pitchtävling för bolag som söker kapital.

På frågan hur det känns inför framtiden svarar Anders Stödberg att det inför framtiden känns otroligt bra och att de känner sig positiva, samtidigt som de på ArcMage är medvetna om utmaningarna.  Deras ambition är att fortsätta utveckla företaget och få det att växa.

Kontakt:

Anders Stödberg, VD ArcMage

anders@arcmage.com

0703-184088

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Movexum AB är Gävleborgs företagsinkubator - en kreativ utvecklingsmiljö för tillväxtföretag.

Movexum erbjuder en effektiv process för att ta innovationer från idé till marknad. Genom att ge tillgång till kompetens, kontakter och kapital via professionellt stöd och effektiv företagsutveckling är Movexum med och skapar nya tillväxtbolag i Gävleborg.

Movexum skall på ett konkret och effektivt sätt skapa affärsutveckling och stödja uppkomsten av nya idéer/bolag från samhälle, näringsliv, högskola och offentlig sektor.

Movexum antar entreprenörer och innovatörer som verkar i Gävleborg och har affärsidéer med tillväxtpotential och en innovativ höjd. Här gäller business – inte byråkrati.

Kontakter

Ulrika Malmqvist

Ulrika Malmqvist

Presskontakt VD 070-750 22 56
Anna Utterberg

Anna Utterberg

Presskontakt Kommunikationsansvarig 073-981 73 25

Relaterat innehåll