Gå direkt till innehåll
Jacob Lundberg och Emil Svensson vinner 1.5 miljoner i PTS innovationstävling.
Jacob Lundberg och Emil Svensson vinner 1.5 miljoner i PTS innovationstävling.

Pressmeddelande -

Startup-bolaget Treddy från Gävle vinner 1.5 miljoner i innovationstävling

Treddy, startupbolaget som grundats och drivs av de två HIG-studenterna Emil Svensson och Jacob Lundberg, meddelas idag att som ett av fyra bolag få utdelning i Post & Telestyrelsens innovationstävling ”Betaltjänster för alla”. Treddy belönas med 1.5 miljoner kronor i finansiellt stöd för att utveckla sin tjänst till att bli mer tillgänglig för äldre och människor med olika typer av funktionsvariationer.

1.5 miljoner kronor i stöd för att fortsätta att utveckla er tjänst Treddy – grattis! Här kommer den klassiska sportfrågan: hur känns det?

- Det känns otroligt roligt! Vi är glada att PTS och den externa juryn ser samma potential som vi ser i Treddy. Vi längtar till att få sätta igång med projektet.

Vad betyder den här vinsten, och det här stödet, för er som entreprenörer?

- Det betyder jättemycket för oss! Vi har arbetat länge med affärsidén och tagit oss genom många utmaningar längs vägen. Framgångar som dessa motiverar och inspirerar oss att lägga i en ytterligare växel i vårt arbete med Treddy. Vi har sedan start jobbat mot FN:s globala mål och specifikt mål 16 - inkluderande samhällen, så att få möjligheten att redan nu kunna göra tjänsten tillgänglig för alla känns fantastiskt!

Emil Svensson och Jacob Lundberg har utvecklat en enkel och säker betalningslösning för begagnatmarknaden. Tjänsten är ett handelsverktyg för att göra trygga och enkla begagnataffärer när varor ska skickas. Tjänsten kan användas oavsett vilken annonsplats varan annonseras på. Med Treddy får köparen trygga betalningar, spårbar frakt, BankID-verifierade användare, köpekontrakt och många andra funktioner. Treddy förebygger orosmoment och otrygga betalningar i de affärer där personer inte känner varandra, vilket gör det enklare och tryggare att köpa och sälja begagnat. Emil och Jacob affärsutvecklar sin tjänst i samarbete med Movexum sedan våren 2020.

Hur känns det att sälla sig till raden av vinnare i den här tävlingen tillsammans med bolag som Storytel?

- Spännande, motiverande och stort. Framgångar som denna har alltid varit en dröm för oss som entreprenörer. Vi är mycket glada att kunna skapa en inkluderande plattform och varumärke redan från start. Detta för att ge alla människor samma förutsättningar att handla begagnat när varor ska skickas.

Treddy befinner sig just i slutskedet med webbutvecklingen för tjänsten som ska gå live nu i sommar. De jobbar för närvarande med att färdigställa tjänsten. Samtidigt är de i full gång med att planera sina go-to-market strategier.

Vilken har den största utmaningen varit hittills i arbetet med att bygga ett bolag av en unik affärsidé?

- Den största utmaningen för oss hittills, har varit att bygga en tjänst som kretsar runt säkra betalningar i ett samhälle där det blir allt fler restriktioner och lagar att följa inom detta område. Detta samtidigt som kundupplevelsen alltid varit vårt största fokus och något vi inte tummar på.

  Vad är era nästa steg framåt?

  - Vårt största fokus ligger just nu på att lansera Treddy. Vi kommer också lägga i högsta växeln gällande marknadsföring, för att nå ut med vårt budskap. Sedan ska vi skala upp teamet för att utöka kompetensen inom företaget och aktivt arbeta med att ta in kapital i företaget för att skala upp tjänsten.


   För mer info och kontakt:

   Emil Svensson, 0727443097

   Jacob Lundberg, 0722524952

   En längre version av intervju finns att läsa på; https://movexum.se/treddy-vinn...

   Fakta Post & Telestyrelsens innovationstävling

   Sedan 2010 anordnar PTS innovationstävlingar för att bidra till att smarta idéer blir verklighet och förbättrar vardagen för många. Genom PTS innovationstävlingar kan företag och organisationer få finansiering av tjänste- och produktutveckling på upp till tre miljoner kronor. Även utbildningsinsatser kan komma i fråga.


     Ämnen

     Taggar

     Regioner


     Movexums uppdrag är att skapa tillväxt i regionen genom förädla innovativa idéer till kommersiella produkter och tjänster. Sedan starten 2008 har vi hjälpt cirka 100 entreprenörer och innovatörer. Några av bolagen är idag introducerade på börsen, de flesta har idag flertalet anställda och en del har med sina lösningar på riktigt förändrat människor liv och erbjudit dem förutsättningar de annars skulle ha saknat. 

     Vi erbjuder affärscoaching, rådgivning och arbete med beprövade startup-metoder och utforskar tillsammans med idébärarna deras idéers potential och tilltänkta marknad. För idéer som befinner sig i väldigt tidiga stadier har vi utvecklingsprogrammet Boost Chamber och för idébärare som kommit lite längre med verifieringen av sin idé erbjuder vi vårt inkubatorprogram.

     Presskontakt

     Ulrika Malmqvist

     Ulrika Malmqvist

     Presskontakt VD 070-750 22 56
     Anna Utterberg

     Anna Utterberg

     Presskontakt Kommunikationsansvarig 073-981 73 25

     Relaterat material

     Relaterade nyheter