Gå direkt till innehåll
Startskott för plattform för affärskvinnor

Pressmeddelande -

Startskott för plattform för affärskvinnor

Den 16 november klockan 12.00 drar det unika Nüwa programmet igång. Första sessionen hålls via videolänk av ingen mindre än Nüwa mentorn Dr. Thomas Cellucci, MBA kommersialiseringsdirektör för US Department of Homeland Security (DHS) och rådgivare till president Barack Obama.

Thomas och Ann-Christine Langselius som är ansvarig för Nüwa har samarbetat i flera program under ett antal år. När Ann-Christine berättade om tankarna kring Nüwa programmet som en plattform för affärskvinnor blev Thomas intresserad. ”Det här är frågor som Thomas brinner för och han tycker att Nüwa programmet tar nya grepp med en kombination av regional, nationell och internationell inriktning. Han ser i Nüwa en spännande utveckling för såväl för affärskvinnorna som för mentorer. Det blir en spännande resa och det är egentligen bara fantasin som kan sätta hinder.” säger Ann-Christine.

Ann-Christine har under hösten identifierat ett flertal intressanta internationella och nationella mentorer ur sitt nätverk. Deltagarna är en blandad grupp drivna affärskvinnor med den gemensamma nämnaren att de bor och verkar i Gävleborgs län. Målet är att få fler kvinnliga affärsänglar i regionen som kan investera kapital och/eller kompetens i företag som drivs av kvinnliga entreprenörer.

”Intresset för programmet är stort, det märks inte minst på det stora antalet sökande, 43 sökande från länet och 11 sökande från andra län som chansat på att komma med i denna Movexums regionala satsning. Vi har fördubblat antal deltagare i och med det stora intresset.” säger Ann-Christine.” Jag har intervjuat samtliga regionala deltagare och fått ta del av deras förväntningar och vad de själva vill bidra med. Därefter har 25 deltagare valts ut”.

Deltagarna kommer bland annat att erbjudas kompetenshöjning inom kapitalanskaffning och tillväxtfinansiering, kvalificerade nationella och internationella mentorer, en exklusiv mötesplats och kontaktarena, en nationell och internationell plattform för utveckling av kompetenser såväl på affärsmässig nivå som på personlig nivå.

Malin Eliasson Sahlin som driver Månses Design som är en av de antagna deltagarna till programmet sökte till Nüwa för att hon uppfattar det som en unik möjlighet till internationellt nätverkande och att mentorerna som är med i programmet kommer generera en kompetens som är ensam i sitt slag.  Malin hoppas att programmet ska ge henne både personlig utveckling, ökad kunskap och ökat kontaktnät för att kunna satsa internationellt.

Projektet som löper fram till årsskiftet 2013 har fått namnet Nüwa

Information

Informationstillfälle för pressen ges den 16/11 klockan 14.30 utanför sal 31:215 på Högskolan i Gävle.

Kontakt:

Dr. Ann-Christine Langselius, MBA
Chairman Nüwa
e-mail: ann-christine.langselius@movexum.se
tel: 073-3744758 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Syftet med projektet ”Inflytelserika affärskvinnor i Gävleborg – Nüwa” är att skapa en plattform som uppmuntrar affärskvinnor i regionen att bli investerare i tillväxtbolag, att tillföra management och styrelsekompetens, samt att bli aktiva i nationella och internationella affärsnätverk genom bland annat mentorskap. Detta för att skapa goda förebilder i regionen. Nüwa kommer även under projektiden att etablera en investmentfond som ska förvaltas av Nüwa.

Projektet driv av Movexum AB som är Gävleborgs företagsinkubator - en kreativ utvecklingsmiljö för tillväxtföretag. Movexum erbjuder en effektiv process för att ta din innovation från idé till marknad. Genom att ge tillgång till kompetens, kontakter och kapital via professionellt stöd och effektiv företagsutveckling är Movexum med och skapar nya tillväxtbolag i Gävleborg. Movexum skall på ett konkret och effektivt sätt skapa affärsutveckling och stödja uppkomsten av nya idéer/bolag från samhälle, näringsliv, högskola och offentlig sektor. Movexum antar entreprenörer och innovatörer som verkar i Gävleborg och har affärsidéer med tillväxtpotential och en innovativ höjd. Här gäller business – inte byråkrati.

Kontakter

Ulrika Malmqvist

Ulrika Malmqvist

Presskontakt VD 070-750 22 56
Anna Utterberg

Anna Utterberg

Presskontakt Kommunikationsansvarig 073-981 73 25

Relaterat innehåll