Gå direkt till innehåll
Movexum går in som medarrangör till SKAPA-priset

Pressmeddelande -

Movexum går in som medarrangör till SKAPA-priset

Almi Gävle Dala och Movexum hjälper entreprenörer och företag att utvecklas så att de kan bygga framgångsrika bolag som kan växa och skapa tillväxt i vår region. Att uppmuntra innovation är en viktig del i vårt uppdrag och vi är stolta över att i år tillsammans arrangera SKAPA-priset i Gävleborgs län.

SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och som delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket. Varje år delar utser stiftelsen ut två priser; SKAPA-priset på 550 000 kr och SKAPA-priset för unga innovatörer på 250 000 kr.

Urvalet sker i två steg; först länsvis och därefter nationellt. Vinnaren i Gävleborgs län får av Almi Gävle Dala och Movexum ett pris på 10 000 kronor och kvalificerar sig till finalen i Stockholm där Stiftelsen SKAPA delar ut Sveriges största innovationspris – SKAPA-priset. En regional prisutdelning sker på Gävle slott i maj. Förra årets vinnare i Gävleborgs län var Movexum-bolaget D-Rail.

Ämnen

Regioner


Movexums uppdrag är att skapa tillväxt i regionen genom förädla innovativa idéer till kommersiella produkter och tjänster. Sedan starten 2008 har vi hjälpt cirka 100 entreprenörer och innovatörer. Några av bolagen är idag introducerade på börsen, de flesta har idag flertalet anställda och en del har med sina lösningar på riktigt förändrat människor liv och erbjudit dem förutsättningar de annars skulle ha saknat. 

Vi erbjuder affärscoaching, rådgivning och arbete med beprövade startup-metoder och utforskar tillsammans med idébärarna deras idéers potential och tilltänkta marknad. För idéer som befinner sig i väldigt tidiga stadier har vi utvecklingsprogrammet Boost Chamber och för idébärare som kommit lite längre med verifieringen av sin idé erbjuder vi vårt inkubatorprogram.

Kontakter

Ulrika Malmqvist

Ulrika Malmqvist

Presskontakt VD 070-750 22 56
Anna Utterberg

Anna Utterberg

Presskontakt Kommunikationsansvarig 073-981 73 25

Relaterat innehåll