Gå direkt till innehåll
Inkubatorsbolag vinnare av SKAPAs länspris fjärde året i rad!

Pressmeddelande -

Inkubatorsbolag vinnare av SKAPAs länspris fjärde året i rad!

En revolutionerade båttvätt och TechUP som har lösningen på signalfelen vann SKAPA utvecklingsstipendium i Gävleborg, nu skall de tävla i riksfinalen med deras innovationer.

Båda är Movexumbolag, TechUP har varit med sedan hösten 2014 och båttvätten har varit med sedan mars 2015.

Hjärnan bakom båttvätten är Joakim Engberg som idag driver Svensk Konstruktions Teknik tillsammans med Monica Strömbom. En helt ny båttvätt som inte kräver att stora lastningsfartyg/kryssningsbåtar tas ur trafik för att rengöras från påväxt på skrovet, vilket sparar rederierna väldigt mycket pengar.

Viktor Prim och Christoffer Hamin driver idag konsultbolaget TechUP tillsammans där de har lösningen för dags signalfel i tågtrafiken. De vill redan i ett tidigt skede upptäcka skador på kontaktledningar så att stopp i trafiken skall kunna förebyggas, vilket ger både gladare resenärer och en stor besparing för tågbolagen.

Idag vann de 15 000kr var och får representera Gävleborg i riksfinalen av SKAPA Stipendium i oktober. För fjärde året i rad är vinnarna av Gävleborgs SKAPA stipendium Movexumbolag.

För mer information kontakta:

Joakim Engberg, Svensk Konstruktions Teknik
070-659 40 19

Viktor Prim, TechUP
073-816 00 38

Tidigare vinnare:

Shings (2014), SSY (2013) och MYoroface (2012), läs mer under bifogade länkar till föregående pressmeddelanden. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Svensk Konstruktions Teknik och TechUP ingår som inkubatorsbolag i Movexum.


Movexum AB är Gävleborgs Lean Startup Inkubator - en kreativ utvecklingsmiljö för tillväxtföretag.

Movexumerbjuder en effektiv process för att ta din innovation från idé till marknad. Genom att ge tillgång till kompetens, kontakter och kapital via professionellt stöd och effektiv företagsutveckling är Movexum med och skapar nya tillväxtbolag i Gävleborg.

Movexum skall på ett konkret och effektivt sätt skapa affärsutveckling och stödja uppkomsten av nya idéer/bolag från samhälle, näringsliv, högskola och offentlig sektor.

Movexum antar entreprenörer och innovatörer som verkar i Gävleborg och har affärsidéer med tillväxtpotential och en innovativ höjd. Här gäller business – inte byråkrati.

Kontakter

Ulrika Malmqvist

Ulrika Malmqvist

Presskontakt VD 070-750 22 56
Anna Utterberg

Anna Utterberg

Presskontakt Kommunikationsansvarig 073-981 73 25

Relaterat innehåll