Gå direkt till innehåll
Gävleföretag finalist i Nordic Cleantech Open

Pressmeddelande -

Gävleföretag finalist i Nordic Cleantech Open

Gävleföretaget Svenska Aerogel är en av tio finalister som får möjligheten att presentera sig och sin affärsidé på scen för Londons aktiemarknad. I publiken sitter en rad intressanta investerare. Final och val av slutlig vinnare sker sedan i Köpenhamn i april.

Det var STING (Stockholm Innovation) som rekommenderade Svenska Aerogel att anmäla sig till Nordic Cleantech Open, en rekommendation som gav resultat.

”Det är stort att vara finalist i en så här prestigefylld tävling. Det bekräftar än en gång att Svenska Aerogel verkligen är att räkna med i cleantechsammanhang. Vi har chans att vinna och under alla förhållanden är alla kontakter vi får skäl nog att delta”, säger Susanne Hedblom, Svenska Aerogel.

Svenska Aerogel fick mycket uppmärksamhet i media då de 2010 utsågs till Cleantech Company of the year på Stockholm Cleantech Venture Day. Aerogel, som är materialet Svenska Aerogel tillverkar, är inte något nytt. Materialet har bland annat sedan länge använts av Nasa. Problemet som Svenska Aerogel löser är att tillverkningsprocessen tidigare varit både dyr och komplicerad, men företaget har utvecklat en metod som sänker tillverkningskostnaderna med 90 procent och öppnar därmed upp för helt nya tekniska tillämpningar och marknader för materialet.

Kontakt:

VD, Anders Lundström

070 656 80 42  

anders.lundstrom@aerogel.se

Susanne Hedblom

076 17 64 604  

susanne.hedblom@aerogel.se    

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Svenska Aerogel AB sitter i Movexums Business Accelerator samt Stockholms inkubatorn STINGs Business Lab

Movexum AB är Gävleborgs företagsinkubator - en kreativ utvecklingsmiljö för tillväxtföretag.

Movexum erbjuder en effektiv process för att ta innovationer från idé till marknad. Genom att ge tillgång till kompetens, kontakter och kapital via professionellt stöd och effektiv företagsutveckling är Movexum med och skapar nya tillväxtbolag i Gävleborg.

Movexum skall på ett konkret och effektivt sätt skapa affärsutveckling och stödja uppkomsten av nya idéer/bolag från samhälle, näringsliv, högskola och offentlig sektor.

Movexum antar entreprenörer och innovatörer som verkar i Gävleborg och har affärsidéer med tillväxtpotential och en innovativ höjd. Här gäller business – inte byråkrati.

Kontakter

Ulrika Malmqvist

Ulrika Malmqvist

Presskontakt VD 070-750 22 56
Anna Utterberg

Anna Utterberg

Presskontakt Kommunikationsansvarig 073-981 73 25

Relaterat innehåll