Gå direkt till innehåll
BlåGrön Odling, Kwikk och Treddy
BlåGrön Odling, Kwikk och Treddy

Pressmeddelande -

BlåGrön Odling, Kwikk och Treddy växlar upp med kapital från Tregion Startup Invest

Sju startups pitchade för kapital under en investeringsdag i oktober, nu har Tregion Startup Invest valt att investera 300 000 kr vardera i tre utav dessa. Investeringarna ska möjliggöra en uppväxling för startupbolagen att snabbare ta sig till marknad.

- De tre startups som vi valt att gå vidare med har alla ett fokus på att bidra till ett mer hållbart samhälle genom minskad förbrukning. På olika sätt erbjuder de sina kunder möjligheten till att göra smartare val som inte bara är miljömässigt bättre, även socialt och ekonomiskt mer hållbara. Vi ser stor potential i dessa tre lösningar och i teamen som verkligen älskade sina produkter, säger Julia Öhman, investerare i Tregion Startup Invest.

BlåGrön Odling utvecklar ett klimatsmart cirkulärt och slutet odlingssystem som bygger på hydroponi. Sättet att odla skapar möjlighet att i matbutiker, restauranger och andra offentliga miljöer producera egna grödor. Odla mat på ett klimatsmart sätt är en trend som växer och deras första modulsystem finns redan installerad och används i en matbutik i Sundsvall.

- Beslutet från Tregion att investera i BlåGrön Odling AB är en viktig milstolpe i företagets utveckling. Det är inte enbart pengarna det handlar om. För oss är det också ett erkännande att vi är på rätt väg. Nu kan vi skörda frukterna av det utvecklingsarbete vi bedrivit i butiksmiljö under det senaste året. Vi har en färdig produkt för butiker restauranger och hotellkedjor, med ett effektivt system lätt att hantera. Det stärker oss också i relation till de potentiella investerare som följt oss i vår utveckling. Jag vill också i detta sammanhang ge en stor eloge till Nawras Alashour som stått för väsentliga delar i utvecklingen av vårt odlingssystem, säger Olof Frensborg, en av grundarna i BlåGrön Odling.

Kwikk utvecklar ett e-handelssystem och betallösning som hjälper företag och föreningar att via en enkel betalknapp snabbt kunna ta betalt för sina produkter och tjänster på nätet.

- Vi är jätteglada över att ha med Tregion som grupp på vår resa framåt. Vi har fått visa var vi står, vart vi ska, och vilka möjligheter som finns längs vägen. Att få med oss rätt nyckelpersoner längs vägen är avgörande både för oss och vårt uppdrag. Pengarna kommer hjälpa oss att synas mer, nå ut till fler företag, och hjälpa dem att digitalisera sin affär, säger David Forsberg, vd på Kwikk.

Treddy utvecklar en enkel och säker betalnings- och fraktlösning för begagnatmarknaden. Tjänsten är ett handelsverktyg för att göra trygga och enkla begagnat-affärer när varor ska skickas och kan användas oavsett vilken marknadsplats varan annonseras på.

- Investeringen är en viktig milstolpe som utgör en hörnsten i Treddys finansieringsplan för kommande centrala utvecklingsprojekt och samarbeten med annonssajter. Det känns fantastiskt att kunna genomföra flera viktiga integrationer och samarbeten redan nu, för att Treddys verksamhet ska kunna accelerera snabbare, säger Emil Svensson, vd för Treddy.

Tregion Startup Invest är ett investeringsbolag med målsättningen att öka möjligheterna för startups utanför storstadsregionerna att växa med hjälp av externt kapital. Ett 20-tal investerare är med i bolaget som investerar i startups från olika branscher med olika typer av lösningar och innovationer som är anslutna till BizMaker, Dalarna Science Park och Movexum. Förutom finansiering erbjuder Tregion tillgång till nätverk, kompetensutbyte och matchning gentemot rätt investerare.

Kontaktpersoner:

Julia Öhman, Tregion Startup Invest, julia@larsdotter.se, 076 130 46 99

Olof Frensborg, Grundare av BlåGrön Odling, ofrensborg@gmail.com, 070 246 19 81

David Forsberg, vd på Kwikk, david@kwikk.se, 072 712 71 27

Emil Svensson, vd på Treddy, info@treddy.se, 072 744 30 97

Ämnen

Kategorier

Regioner


Movexums uppdrag är att skapa tillväxt i regionen genom förädla innovativa idéer till kommersiella produkter och tjänster. Sedan starten 2008 har vi hjälpt cirka 100 entreprenörer och innovatörer. Några av bolagen är idag introducerade på börsen, de flesta har idag flertalet anställda och en del har med sina lösningar på riktigt förändrat människor liv och erbjudit dem förutsättningar de annars skulle ha saknat.

Vi erbjuder affärscoaching, kapital och arbete med beprövade startup-metoder och utforskar tillsammans med idébärarna deras idéers potential och tilltänkta marknad. För idéer som befinner sig i väldigt tidiga stadier har vi utvecklingsprogrammet Boost Chamber och för idébärare som kommit lite längre med verifieringen av sin idé erbjuder vi vårt inkubatoe- eller acceleratorprogram.

Kontakter

Ulrika Malmqvist

Ulrika Malmqvist

Presskontakt VD 070-750 22 56
Anna Utterberg

Anna Utterberg

Presskontakt Kommunikationsansvarig 073-981 73 25