Gå direkt till innehåll
Lovisa Pettersson, grundare och VD för Lovisa of Sweden.
Lovisa Pettersson, grundare och VD för Lovisa of Sweden.

Nyhet -

Lovisa är årets unga företagare

Igår utsågs årets företagare i Gävleborg under högtidliga former på Gävle Slott. Lovisa Pettersson, som driver bolaget Lovisa of Sweden i vårt inkubatorprogram, fick utmärkelsen Årets Unga Företagare.

– Det känns jättebra och är väldigt smickrande att ha fått den här utmärkelsen. Att få uppmärksamhet betyder det att man har gjort något bra, så jag är väldigt glad, säger Lovisa Pettersson till tidningen Arbetarbladet.

Lovisa gör Sveriges antagligen första kontorsstol för utomhusbruk, ”The Bug”. Produktionen sker här i länet med material som också är lokala. Stolen tog sin form som ett examensarbete på Högskolan i Gävle och som sedermera blev en startup vilken vi har äran att få jobba med. Grattis Lovisa från alla oss i team Movexum!

Juryns motivering: En företagare som verkligen lyckats vara helt rätt i tiden. För när kontorsarbetare i när och fjärran allt oftare arbetar på distans eller flyttar ut sitt kontor, så finns lösningen i en himla smart produkt från Gävleborg. Med en skarp designer från Gävle och med produktion i Edsbyn var succén snart ett faktum.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Ulrika Malmqvist

Ulrika Malmqvist

Presskontakt VD 070-750 22 56
Anna Utterberg

Anna Utterberg

Presskontakt Kommunikationsansvarig 073-981 73 25